به جلسه اول آموزش تحلیل تکنیکال خوش آمدید. همانطور که میدانید تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال دو ابزار تحلیلی مهم در بازار های مالی هستند.در این مقاله با تحلیل تکنیکال آشنا خواهید شد و در مقالات بعدی این روش تحلیل را به صورت کامل آموزش خواهیم داد.

تحلیل تکنیکال چیست ؟

به مطالعه ی رفتارهای بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیش بینی آینده ی روند قیمت ها تحلیل تکنیکال ( Technical Analysis )میگوییم. یعنی با بررسی نوسانات قیمتی گذشته سعی می کنیم روند آینده را پیش بینی کنیم.

در تحلیل تکنیکال سه اصل مهم قیمت ، حجم معاملات و زمان را داریم. با کمک این سه اصل می توانیم تحلیل هایی را در مورد بازار و روندها داشته باشیم.

سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال سه اصل مهم داریم که جزء مسائل پایه ای و فلسفی و منطقی تحلیل تکنیکال می باشند.

  1. همه چیز در قیمت لحاظ شده
  2. قیمت ها بر اساس روند ها حرکت میکنند.
  3. تاریخ تکرار می شود.

همه چیز در قیمت لحاظ شده است

در تحلیل تکنیکال ما این باور را داریم که همه چیز در قیمت لحاظ شده است. یعنی هر نوع اخباری مانند اخبار بنیادی ، سیاسی ، اخبار بازار و غیره در قیمت یک سهم لحاظ شده و تاثیر می گذارد.

آنچه که در بازار باعث تغییر جهت عرضه و تقاضا می شود متأثر از تغیرات بنیادی و اقتصادی بازار می باشد و روی قیمت ها تاثیر می گذارد.ما می توانیم میزان تاثیر گذاری این اخبار را در نمودار ها مشاهد کنیم.

ما میدانیم که اگر تقاضا زیاد باشد ، قیمت ها صعودی خواهند شد. یا اگر عرضه زیاد شود باعث نزول قمت ها خواهد شد. پس می توان این برداشت را داشت که اگر تقاضا افزایش یابد و موجب بالا رفتن قیمت ها شود علل بنیادی و فاندامنتالی تاثیرات خود را گذاشته اند و اگر قیمت ها نزول یابد این دلایل و اخبار فاندامنتال بی اثر شده اند.

پس نقش قیمت در تحلیل تکنیکال بسیار حائز اهمیت می باشد و ما در تحلیل تکنیکال به دنبال بررسی روند قیمت می باشیم. ما معتقدیم تمامی اخباری را که میشنویم تاثیر خود را در قیمت سهام می گذارد و همه چیز در قیمت لحاظ شده است.

قیمت ها در قالب روند ها حرکت می کنند

قیمت ها در قالب روند هایی حرکت میکنند. تشخیص روند قیمت ها یکی از اصول مهم در تحلیل تکنیکال می باشد. نظریه ای وجود دارد که می گوید قیمت ها بر اساس روند ها حرکت میکنند و قیمت ها دوست دارند روند فعلی خود را حفظ کنند. قیمت ها به روند فعلی خود ادامه می دهند تا زمانی که عوامل بازدارنده ی حرکت آنها را متوقف نکنند. روند ها تا زمانی که عوامل خارجی بر آنها تاثیر نگذارند و موجب تغیر جهت روند نشوند، روند خود را حفظ می کنند.

برای مثال در بازار بورس با استفاده از بررسی رفتار شاخص می توانیم زمان مناسب برای ورود و یا خروج در بازار را به دست آوریم. اگر بازار دارای فاز نزولی می باشد قطعا بهتر است صبر کنیم و همراه با شروع روند صعودی به بازار ورود کنیم. همچنین در سهام نیز می توانیم با بررسی روند قیمت و تشخیص جهت حرکت روند تصمیم صحیح تری را برای نقاط بهینه ورود و خروج خود داشته باشیم.

تاریخ تکرار می شود

همانطور که در تعریف تحلیل تکنیکال گفتیم ما با بررسی رفتار قیمتی سهم در گذشته سعی میکنیم رفتار آینده قیمت را پیش بینی کنیم. اصل این موضوع از اینجا شکل می گیرد که ما منتظر تکرار روند های تاریخی قیمت در آینده هستیم.

اگر با دید روانشناسی به این موضوع نگاه کنیم ، رفتار گذشته روند نشان دهنده رفتار معامله گران در گذشته بوده که باعث ایجاد آن روند شده و در نمودار نمایان شده است.  معامله گران نیز انتظار دارند که روند آینده نیز طبق همان الگو رفتار کند و انتظار دارند روند قیمت تاریخ را تکرار کند.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکالchartist

تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال

ما در این مقاله قصد نداریم که بگوییم تحلیل تکنیکال بهتر است یا تحلیل فاندامنتال ، چون شما هر کدام را که به عنوان روش تحلیلی اصلی خود در نظر بگیرید باز هم نیاز به آشنایی به اصول مقدماتی روش تحلیلی دیگر را  احساس می کنید.

در تحلیل فاندامنتال ( بنیادی ) تمامی فاکتور های مؤثر بر قیمت را بررسی می کنیم تا ارزش ذاتی را به دست بیاوریم. مسلما اگر قیمت از ارزش ذاتی بیشتر باشد گران است و اگر از ارزش ذاتی کم تر باشد برای خرید ارزنده می باشد. پس عامل مهمی که در تحلیل فاندامنتال هم وجود دارد قیمت می باشد. در تحلیل تکنیکال تغیرات قیمت برای ما از اهمیت بالایی برخوردار می باشد اما دلایل وعلت این تغیرات برای ما اهمیتی ندارد.

از آنجایی که تاثیرات فاندامنتال بر روی قیمت لحاظ می شود با بررسی نمودار با تحلیل تکنیکال می توانیم اثر عوامل فاندامنتال را هم مشاهده کنیم. به همین دلیل با علم تکنیکال این شانس را داریم که بدون بررسی عوامل بنیادی هم در بازار نتیجه بگیریم.

با علم تکنیکال می توان بازار های مالی دیگر را نیز بررسی کرد و محدود به بازار خاصی نمی شویم. بررسی تمامی بازار ها با علم فاندامنتال کار سخت و زمان بری می باشد. گاهی اوقات نیز با از دست دادن زمان نتیجه ی تحلیل منسوخ می شود. در نتیجه در نحلیل تکنیکال از سرعت عمل بیشتری برخوردار هستیم.

انعطاف پذیری تحلیل تکنیکال به ما این اجازه را می دهد تا روند های جدید بازار را شناسایی کنیم و در فواصل زمانی مختلف در بازار های پویا تر حضور داشته باشیم. یا حتی گروه ها و صنعت های مختلف را می توانیم بررسی کنیم و از تغیرات آنها سریع تر با خبر شویم.اما این چرخش و حرکت در بازارها و گروه های مختلف با تحلیل بنیادی به راحتی امکان پذیر نیست.

استفاده از تحلیل تکنیکال در بازه های زمانی

یکی از مزیت های مهم تحلیل تکنیکال کاربرد آن در بازه های زمانی مختلف می باشد. تحلیل بنیادی برای سرمایه گذاری میان مدت و بلند مدت می تواند مناسب باشد. اما با استفاده از تحلیل تکنیکال در بازه های زمانی مختلف می توانیم در بازار فعالیت داشته باشیم.

اگر قصد سرمایه گذاری بلند مدت داریم و یا حتی اگر قصد سرمایه گذاری کوتاه مدت چند هفته ای را داریم تحلیل تکنیکال گزینه ی مناسبی برای ما می باشد.

البته از علم تکنیکال در بازار های بزرگ جهانی مانند فارکس که از عمق خوبی برخوردار هستند در تایم فریم های خیلی کوتاه تر مانند روزانه و یا حتی ساعتی نیز استفاده می شود.

آیا با تحلیل تکنیکال می توانیم در بازار بورس موفق باشیم ؟

در مورد تئوری تحلیل تکنیکال توضیح دادیم. اما برای جمع بندی این مقاله می خواهیم بدانیم که آیا فقط با تحلیل تکنیکال می توانیم در بازار بورس موفق باشیم ؟

در ابتدا باید بدانیم در تمامی بازار های مالی همانطور که پتانسیل رشد قیمتی و کسب سود در بازار را داریم ، به همان میزان امکان ضرر و زیان نیز وجود دارد. پس مسائل مهمی مانند تحلیل بنیادی ، روانشناسی بازار و از همه مهم تر مدیریت سرمایه نیز وجود دارند که حتما باید آنها را در نظر بگیریم. خصوصا بحث مدیریت سرمایه که در صورت استفاده صحیح از منابع مالی می نوانیم در بازار برآیند مثبتی را داشته باشیم.

ما با استفاده از تحلیل تکنیکال ابتدا روند بازار را تشخیص می دهیم و سعی میکنیم در جهت روند معامله کنیم. تحلیل تکنیکال به ما برای تعیین نقاط بهینه ورود و همچنین تعیین حد سود و حد ضرر معاملات کمک بزرگی می کند.

همه ی تحلیل های ما در بازار ها فقط یک پیش بینی و احتمال از رفتار قیمت در آینده می باشد. پس همیشه وجه ضرر معامله را نیز باید در نظر بگیریم و با تحلیل تکنیکال نقاط مهم روند را برای معامله مشخص کنیم و با مدیریت سرمایه وارد معامله شویم. همچنین نوع خصوصیات رفتاری ما و دید سرمایه گذاری ما در معاملات نیز یک فاکتور مهم قبل از انجام معاملات می باشد. خیلی از افراد هستند که تحلیل گران ماهریهستنمد اما معامله گران خوبی نیستند.

پس به صورت کلی باید بگوئیم تحلیل تکنیکال شرط لازم برای حضور در هر نوع بازار مالی می باشد و امکان کسب سود نیز وجود دارد ، اما برای انجام معاملات موفق بهتر است موارد دیگر را نیز مورد توجه قرار دهیم.

باتعریف تحلیل تکنیکال آشنا شدیم. در مقالات بعدی سایت آموزش بورس بخش های مختلف این روش تحلیل را آموزش خواهیم داد.

کارگزاری فارابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دریافت کد بورس

ثبت نام کارگزاری آگاه

مطالب مرتبط

فهرست