سلام به همه شما همراهان سایت آموزش بورس ؛ در این مقاله سعی داریم توضیح دهیم که با چه سرمایه ای وارد بورس شویم ؟
چه میزان سرمایه برای ورود به بورس لازم است ؟
طبق قوانین سازمان بورس حداقل میزان سفارش خرید سهام بورسی در هر سفارش برابر با ۵۰۰ هزار تومان می باشد.
یعنی شما برای ارسال سفارش خرید سهام یک شرکت باید حداقل ۵۰۰ هزار تومان حساب خود را شارژ کنید. این مبلغ فارغ از کارمزد معاملات می باشد.
البته این مبلغ در گذشته ۱۰۰ هزار تومان بود که در قانون جدید به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
میزان سرمایه ما در بورس به چه عواملی بستگی دارد ؟
یکی از مهم ترین موارد مهمی که در سرمایه گذاری باید مورد توجه قرارا بدهیم بحث سبد سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه می باشد که قبلا توضیح داده ایم و باید در نظر بگیرید.
بعد از اینکه تصمیم گرفتید سبد سرمایه تشکیل دهید به این موضوع میپردازیم که چه نوع سرمایه ای را و به چه میزان به بورس اختصاص دهیم.
میزان سرمایه ای که هر شخص می تواند در بازار بورس سرمایه گذاری کند ؛ بر اساس موارد زیر کاملا متفاوت می باشد:
عوامل موثر در میزان سرمایه گذاری ما در بورس
- ریسک پذیری
- روحیات شخصی و رفتاری
- نوع سرمایه
- دوره سرمایه گذاری
ریسک پذیری در بورس
بازار بورس دارای ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک می باشد.
از این رو شما باید بدانید که سرمایه گذاری در بورس دارای ریسک می باشد و شما باید با بخشی از سرمایه خود وارد بورس شوید که برای شما قابل هضم باشد و اگر دچار زیان شدید ضربه ی محکمی را به شما وارد نکند.
شاید این سرمایه برای شخصی یک میلیون باشد و برای شخصی ۱۰۰ میلیون و یا مبالغ دیگر که برای هر شخص متفاوت می باشد. نکته ای که باید به آن توجه شود این هست که ما برای سرمایه گذاری در بورس چقدر حاضریم ریسک کنیم و چقدر تحمل ضرر کردن را داریم!
روحیات شخصی و رفتاری
روحیات شخصی در میزان سرمایه گذاری شما در بورس می تواند تاثیر مستقیمی بگذارد.
اگر شما شخصی هستید که توانایی کنترل استرس و احساسات خود را ندارید بهتر است با سرمایه ای وارد شوید که شما را دچار اضطراب و نگرانی نکند.
نوع سرمایه ما در بورس
با چه سرمایه ای وارد بورس شویم ؟ طبق نظر اکثر فعالین بازار سرمایه بهترین سرمایه برای ورود به بورس ؛ سرمایه و دارایی مازاد هست. سرمایه ای که در بازه ی زمانی بلند مدت نیاز ضروری به آن نداریم.
به هیچ عنوان با پول قرض یا وام وارد بازار بورس نشوید ؛ تنها با سرمایه مازاد خود در بازار بورس سرمایه گذاری کنید. افراد زیادی به امید کسب سود بیشتر در بازار بورس با پول وام یا قرض آمدند و دچار ضرر شده اند؛ و از آن طرف درگیر پرداخت قسط شده اند.
همچنین سعی کنید به اندازه مخارج روزمره ، و یا مخارج احتمالی دیگر برای بازه ۳ الی ۶ ماهه نقدینگی لازم را نگهدارید.
دوره سرمایه گذاری در بورس
دوره های سرمایه گذاری نقش مهمی در میزان سرمایه ای گه قرار هست به بورس اختصاص دهیم دارند. این دوره ها می تواند کوتاه مدت ؛ میان مدت و یا بلند مدت باشد.
- سرمایه گذاری کوتاه مدت : بازه های سرمایه گذاری روزانه وهمچنین بازه یک الی سه ماهه را سرمایه گذاری کوتاه مدت میشماریم.
- سرمایه گذاری میان مدت : بازه زمانی ۳ الی ۶ ماه را میان مدت در نظر میگیریم.
- سرمایه گذاری بلند مدت : سرمایه گذاری که با هدف یک ساله یا بیشتر ازیک سال باشد را سرمایه گذارری بلند مدت در نظر میگیریم.
برای مثال اگر شما قصد دارید مبلغی را در بورس سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشید و ازطرفی در یک یا دو ماه آینده نیز قصد خرید خودرو دارید بهتر است مبلغ خرید خودرو را همین الان کنار بگذارید و با بقیه دارایی خود اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنید.
نکاتی که قبل از سرمایه گذاری در بورس باید بدانیم
برای سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا پول مازاد خود وارد شویم و دیدگاه بلند مدت داشته باشیم. هرگز با وام و قرض وارد بورس نشوید.
شما لازم نیست تمام دارایی خود را وارد بازار بورس کنید. ابتدا مبالغ کمی را برای سرمایه گذاری در بورس بیاورید و شروع به انجام معامله کنید.
روی افزایش مهارت های خود کار کنید و سعی کنید هر روز یاد بگیرید و دانش خود را بالا ببرید. همچنین در این مدت روی کنترل هیجان خود نیز کار کنید .
ببینید که آیا با روحیات و خلقیات شما سازگاری دارد یا خیر . آیا می توانید ترس ؛ استرس؛ طمع و هیجات خود را کنترل کنید؟
در معاملات بورس و یا هر بازار مالی ضرر هم وجود دارد. پس بهتر است نگاه واقعی در سرمایه گذاری خود داشته باشیم. سعی کنید از معاملات خود یادداشت برداری کنید و از آن نتیجه گیری کنید.
خود را بسنجید که آیا توانایی انجام معاملات با مبالغ بیشتر را دارید یا خیر؛ هر چقدر پاسخ شما در این رابطه منطقی تر ،صادقانه و واقع بینانه باشد نتیحه بهتری میگیرید.
اگر بدون مهارت و تخصص وارد بازار بورس شوید، این کار شما با قمار هیج تفاوتی ندارد. یادتان باشد چیزی که در این قمار میبازید سرمایه شما هست پس برای موفقیت تلاش کنید.
اگر شما بتوانید با مبلغ پایین در بورس نتیجه یگبرید با سرمایه زیاد هم میتوانید مدیریت مناسبی را داشته باشید. اما اگر با سرمایه کم موفق نبودبد بیهوده بهانه نیاورید چون با سرمایه زیاد هم قطعا شکست میخوردید.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] اگر شما مقاله با چه سرمایه ای وارد بازار بورس شویم را مطالعه کنید و از آن پیروی کنید ، نباید به چنین مشکلی […]